torsdag 21. mai 2009

Sulten?


I dag slår vi et slag for tomaten! Tomater er både sundt og godt! Tomaten kan brukes til så mangt! Her skal dere få en oppskrift på en supergod
Tomat- og olivenpai:
Oppskrift til ca 8 pers.
Ingredienser:
250 g hvetemel
120 g usaltet smør, romtemperert
1 ts salt
1 egg
1 eggeplomme
2 ss lunket vann

Fyll:
5 store modne tomater
120g sorte oliven, steinfrie, grovhakkede
1 ss finhakket frisk timian
1ss olivenolje
3 ss dijonsennep
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
250-300g sveitserost i skiver


Slik gjør du:
Deig: Ha alle ingrediensene i miksebollen og bland dem godt med elteren. La den hvile i kjøleskapet i ca en time. Kjevle ut deigen. Legg den i en paiform som er sprayet med formfett. Prikk huller i bunnen med en gaffel slik at luften slipper ut under stekingen. Settes så i fryseren i en time.
Fyll: Smør sennepen ut over deigen og legg osten oppå. Skjær tomatene i 4 eller 6 båter (etter størrelsen), press ut saften, legg dem på osten. Strø over de hakkende olivenene, timian, salt og pepper. Drypp over olivenoljen. Stekes ved 190 grader i 30-35 min. Det passer godt med en god salat til.

Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Denne paien er sååååå god at den rekker ikke til 8 pers om det ikke serveres brød og andre godsaker ved siden av. Vi er kun 2 personer som greier en hel pai med en enkel grønn salat ved siden av. Nam, nam.

    SvarSlett