lørdag 12. desember 2009

Svart sänker natten sig!

(Bild från Cox and Cox)
God kväll på er! När det är som allra mörkast så kommer ljuset...eller hur? Här har jag minsann gjort i ordning lucianattlinnet för imorgon ska pappan i detta huset väckas med kaffe på sängen och skönsång från en liten lucia!:-)
Tycker att luciafirandet är så vackert!

Tyvärr blev det ingen tur till sverige för oss denna helgen. Det var jag lite ledsen för, så efter att nya böcker inlånats på biblioteket så åkte maken till stadens konditori och köpte olika bakverk. Smakade mumsigt ihop med julmusten och humöret blev bättre! :-) Wilma har haft premiärdrickande av julmust i år och hon ä l s k a r det! :-)

Min utsikt från köksbordet är vår matsal och där springer minsann min lilla sessa runt med sin pepparkakshäst med rosa glasyr! :-) Den skulle stå vid pepparkakshuset (fast sedan åt hon upp stora delar av honom).


Inget lussefirande utan lussekatter. Vi gjorde både katter och gifflar med mandelmassefyllning. Nu ska här lagas middag och sedan MÅSTE jag gå igenom min julklappslista för att se om det är någon som saknas. Glöm inte vår adventskalender! Ha en fin kväll!

-Alexandra-

5 kommentarer:

 1. God kveld!
  Så fine bilder! Ser ut som dere har hatt en fin helg selv om dere ikke kom dere til Sverige da. :)

  Ja det er jo Lucia i morgen... Det kom jeg på nå. Haha. Her går det litt fort oppe i hodet.
  Vi får vel nøye oss med boller vi da.

  Ønsker dere en fin kveld. Klem fra meg.

  SvarSlett
 2. Godkveld dere!
  Så flott du har det Alex, og herlig med bakverk!! Syns det ikke ble noen svensktur da..

  Lene: Vi har bare 3 min å kjøre til sykehuset. Kan nesten i teorien trille ned dit! ;-) Haha! Så er glad for det, at vi har en stort sykehus her på levanger, hvis ikke hadde det blirr 1 1/2 time inn til Trondheim! :-)

  Håper dere har hatt en fin kveld, god 3. søndag i advent og lucia i morgen!
  KLem J

  SvarSlett
 3. Godkväll på er....Vad härligt med lussefirande imorgonbitti...Här blir det nog inget sådant. Ingen som är intresserad tyvärr, suck. Ser att Wilma ÄLSKAR julmust hihi...Ja vem gör inte det...Snyggt med dom svarta bokstäverna.

  Kram till er båda/ Anne

  SvarSlett
 4. Första gången jag köpte julebrus i Norge blev jag så besviken! Det var inte julmust inte...

  Hallonläsk(!) och jag som inte gillar hallon ens.

  Så här vid jul längtar jag extra mycket hem, gör du också det? Bunkrar must varje gång jag är i Sverige hihi...ska se lucia på tv...

  kram
  Emma

  SvarSlett
 5. Wilma kan verkligen det där med att knåda deg. Hon ser ut som ett proffs. :-)
  Kram kram Camilla

  SvarSlett