mandag 26. april 2010

Påsk i Fort Lauderdale!

Godmorgon på er och hallå nya vecka!

Jag har fått önskan om fler Floridatips och naturligtvis har jag lust att ge det! :-)

Vi firade påsken i Fort Lauderdale och självklart måste vi få med oss en amerikansk egghunt! :-) Wilma och Carl Ludvig mötte upp med en varsin easterbasket och gjorde ett bra jobb bland palmerna.



När det gäller frukost i USA så ingår den oftast inte i hotellpriset.

Jag tycker därför att det är mysigast att gå ut och äta om man inte har lägenhetshotell och mat på rummet. Min favorit är pancakes med lönnsirap och jag tror att det var högst två morgnar som jag inte njöt denna såå goda men inte alltför nyttiga frulle. :-)


Carl Ludvig hann inte plocka mer än ett ägg. Han var nämligen mer upptagen av gräset. :-) Tur att storasyster har en välfylld korg och delar. :-)


Under våra dagar i Fort Lauderdale slappade vi mest på stranden.

Vi bodde lite utanför den mest fartfyllda delen av stranden. Massor av små mysiga resturanger och pubar och perfekt om du reser med småbarn och inte ska vara ute och klubba halva natten! :-)

Ett tips är att gå och få pedikyr och manikyr. De flesta har drop-in och till väldigt tilltalande priser. Jag passade på att få läckra naglar.

Väldigt amerikanskt med stranden, väg och sedan hotell, barer, affärer osv.


Shoppingen i USA är världsklass! :-) Sawgrass mill är en s t o r factory outlet, som ligger i Fort Lauderdale, med massor av märken. Några av mina favoriter är Juicy Couture, Ralph Lauren och Victoria Secret men här har de verkligen allt till kanonpriser!




Framför en sådan här skylt poserade min lillebror på det glada 80-talet. :-) Självklart var vi tvugna att köra en copycat!

Nu ska jag starta min dag med en god kopp kaffe! Njut er sista måndag i april!

-Alexandra-






20 kommentarer:

  1. åh! det høres fantastisk ut!!!

    ønsker deg en fin dag

    klem beate

    SvarSlett
  2. F a n t a s t i s k! For en tur dere har hatt:)
    deilige bilder!
    Her startet vi kl halv seks gjesp så, nu får vi ta en tur i åpen barnehage:)
    Ha en super dag!
    Klem

    SvarSlett
  3. Ingen tvil, USA-ferie blir det en dag! :-) Tusen takk for flotte tips.

    Så flotte innlegg dere har skrevet under. Har vært noen hektiske dager, så har kost meg og lest dem nå! :-)

    Håper alt står bra til og at dere får en flott uke alle sammen ♥ Jeg og TM koser oss hjemme idag, pappa A er ute å jobber i firmaet til min far.

    Ha en fin mandag!
    Godklem Jorid

    SvarSlett
  4. Åh.. høres helt fantastisk ut!! MÅÅÅ overtale min kjære til Florida tur!! ;)
    Ha en fin ny uke. Klem fra Inger-Lise

    SvarSlett
  5. Så utrolig flotte bilder fra Florida, igjen!! Så kjekt å se!! Har aldri tenkt meg Florida som reisemål, pga den lange flyreisen..men dette ser bare så deilig og fristende ut:))
    Ha en fin mandag!
    Klem Anita

    SvarSlett
  6. Så härliga bilder! Vilka små godingar på egghunt:) Hälsa H att Florida tycker jag vi ska ta campingsemestern som han pratat om:) Nej nu ska vi gå ut här innan lunch, har fortfarande pyjamas på oss:))) Sen ska vi fika med våra små grannar Alicia och Tyra. Tänk om ni oxå kunde komma...Tycker inte om att mina nära och kära bor så långt borta! Ha en bra dag! Puss och kram Å

    SvarSlett
  7. Så härliga bilder! Vilka små godingar på egghunt:) Hälsa H att Florida blir perfekt på campingsemestern han pratat om:) Så stor Wilmis var på hästen och så go Ludde på traktorn! Nej nu ska vi hoppa ur pyjamasen här och komma ut en sväng före lunch...så mysigt att bara få gå och skrota:) Sen ska vi ta en fika med våra smågrannar Alicia och Tyra:) Tänk om ni oxå kunde komma förbi...saknar mina kära vänner som bor så långt ifrån mig! Ha en mysig dag puss och kram Å och buskillarna

    SvarSlett
  8. Å- Ja, där kom dom! :-)Vi har inte planerat in kd ännu. Tror kanske inte att det blir förrän i slutet av maj. Mycket som sker nu! Campat i Florida har jag faktiskt gjort! :-) I Key west med wendy, Rickard och Don.:-) Det låter som en plan...saknar er massor, pusspuss A

    SvarSlett
  9. Herlige bilder!!:0) Fort Lauderdale er helt supert - så mye strandliv og shopping man måtte ønske! Kan også anbefale Naples som er vårt favorittsted i Florida.

    SvarSlett
  10. Så herlig denne ferien så ut. Drømmer om flere ferieturer til USA, med litt forskjellig innhold. Florida er en av drømmene :)

    Takk for komplimentet angående mitt kvisthjerte. Når jeg klarte det er det overhodet ikke komplisert! Alt du trenger er myke kvister, tynn ståltråd og litt dekor. Easy peasy!
    Ha ei nydelig uke :)

    SvarSlett
  11. Ååå,så herlig!! Kom gjerne med flere bilder og opplevelser fra turen! Vi vurderer og reise dit til neste år! Ser bare helt fantastisk ut:)

    Klem fra Bette
    -xxx-

    SvarSlett
  12. Nydelige bilder du viser og gode tips!Jeg har en mann som mer enn gjærne vil reise dit...kanskje en vakker dag!;)

    Takk for hilsen hos meg.
    Guttene er nå 5 og 1 1/2 år,så her går det unna gitt;)
    Det blir nesten akkurat to år mellom nr 2 og 3,så de blir relativt tette.
    Vi gleder oss masse;)

    Goood klem til deg!

    SvarSlett
  13. Mmm alltid bra att få lite tips. Jag har ju aldrig varit i Florida tyvärr. Men får nog ta att åka dit någon gång. Ser iaf ut som att ni hade det väääldigt bra/ Kramkram A

    SvarSlett
  14. Hallå hallå,

    Oj som jag har lust att åka! En dag så! Promise....

    kramen till er båda!!

    PS
    Vet inte varför du hade problem med kommentaren? Men jag har en kommentargranskning om inlägget är äldre än en dag eller två. Var tvungen att lägga in det för annars så missar jag när folk kommenterar äldre grejer. :)

    SvarSlett
  15. Hei igjen!

    ÅÅÅ,, herlig med flere reisetips!
    Jeg er fortsatt i planleggingsfasen av floridatur, og drister meg til å stille noen flere spørsmål. Men du må ikke føle at du må svare...
    Er noe spesielt område i Fort Lauderdale du anbefaler å bo i? Har sett på hotel gallery one ved sunrise blvd, men det er kanskje bedre å bo nærmere las olas blvd? Kunne tenkt meg gangavstand til strand, restauranter og butikker... Tar gjerne imot hoteltips... Forresten, er man avhengig av bil?

    Siv

    SvarSlett
  16. Vad härliga bilder. Har försökt få tag på dig men ej lyckats. Hoppas ni har det bra. Vi saknar er har haft en underbar dag idag 18 grader och en riktig sommarkänsla i luften. Puss och kram Moster Milla.

    SvarSlett
  17. Siv- Bara ställ frågor! Jag svarar så gott jag kan. Du skulle resa med barn, eller hur? Hur gamla är de? Vi bodde ju by the sea ganska långt ned på stranden. Billigt och helt ok boende. Ca 100 dollar/natten. De ställen du sett på är säkert bra båda två.De verkar ligga centralt vid main beach. Du behöver egentligen inte bil om du inte har tänkt dig till Sawgrass eller något sådant. Godnatt! :-) Kram Alexandra

    Milla- Här har det också varit en varm dag. Vi får höras imorgon. :-) Kram storasyster

    SvarSlett
  18. Vi reiser uten barn! Skal nok en tur eller to til sawgrass så vi får se om vi leier bil da. Har ikke bestemt oss ennå om vi skal holde oss mest på ett sted eller om vi skal farte litt...

    Siv

    SvarSlett
  19. Siv- så härligt ni kommer att få!! Bara fråga om det är mer du vill veta. Kram Alexandra

    SvarSlett